Oddstream DIY Kits

Het duurt nog even, maar de herfstvakantie komt altijd sneller dan je denkt. De ideale vakantie om lekker thuis te blijven en creatief aan de slag te gaan! Daar heeft Oddstream iets voor bedacht: DIY kits. Met deze doe-het-zelf pakketjes kan je thuis aan de slag met kunst en technologie! Er is een doosje voor kinderen vanaf 6 jaar, vanaf 8 jaar en vanaf 12 jaar. Je bestelt de pakketjes online en dan vallen ze vanzelf door de brievenbus! 

Maak een lichtgevende kaart met geleidende verf en tape, brei je eigen lichtgevende armband of speel de regisseur van je eigen stop-motion animatiefilm. De pakketjes zijn vanaf maandag 26 september te koop via de website van de Lindenberg.

stop-motion

Stop motion, breien met technologie of een lichtgevende kaart maken

We hebben drie verschillende pakketten voor je samengesteld in samenwerking met docenten. In de doos vind je de benodigdheden om direct aan de slag te gaan en een uitgebreide handleiding. Voor elk pakketje geldt: het is handig als een ouder iemand je even kan helpen. Kom je er niet uit? Op onze website komt meer informatie te staan, handige linkjes en inspiratiefilmpjes. Veel plezier! 

De pakketjes zijn vanaf maandag 26 september te koop. Als je uiterlijk 17 oktober jouw pakketje(s) besteld, zijn ze nog op tijd voor de herfstvakantie in huis. Je kan je pakketjes ook komen ophalen bij de receptie van de Lindenberg, dan hoef je geen verzendkosten te betalen.  

oddstream-diy-stopmotion

DIY Stop Motion in samenwerking met Miriam van Casteren (vanaf 6 jaar)

Heb je veel fantasie en bedenk je de meest gekke verhalen? Laat ze tot leven komen met deze stop-motion DIY kit.  

Maak poppetjes met de klei, plak overal oogjes en gebruik de achtergrond voor een te gek effect. Maak kennis met de wondere wereld van stop motion, waarin je regisseur bent van je eigen verhaal.  

Let op: Voor deze DIY heb je een smartphone nodig om de (gratis) app te installeren. 

Schaf jouw doosje hier aan.
Heb je hulp nodig bij dit doosje? Stuur ons een mail

Stop motion video van Mirjam van Casteren: Animate Yourself

oddstream-diy-lichtgevende-kaart

DIY lichtgevende kaart in samenwerking met Julian Mostert (vanaf 8 jaar)

 De zaklamp van Hokus Spookje is kapot en dat is een probleem want hij is bang in het donker! Hokus Spookje vraagt om jouw hulp om de lamp aan te zetten aan de andere kant van de kamer.  

Help hem door een circuit te maken van geleidende verf en tape om het lampje te laten branden! 

Schaf jouw doosje hier aan.
Hulp nodig bij dit doosje? Stuur ons een mail

oddstream-diy-breien-met-technologie

DIY breien met technologie in samenwerking met  Sarina Wagener  (vanaf 12 jaar) 

Met deze armband ziet iedereen je staan…want het geeft licht! Door geleidende garen te gebruiken en deze aan te sluiten op het lampje (en een platte batterij) brei je een circuit waardoor het lampje licht geeft. Je leert én een armbandje breien én hoe een circuit werkt. In de uitgebreide handleiding staat stap voor stap wat je moet doen. Wie weet brei jij straks wel lichtgevende kersttruien voor heel de familie!   

Let op: De DIY kit is compleet op de breinaalden na. Deze kun je zelf aanschaffen of heb je misschien al ergens liggen. Het is noodzakelijk dat iemand die kan breien je kan helpen, dat kan nog best wel moeilijk zijn. 

Schaf jouw doosje hier aan.
Hulp nodig bij dit doosje? Stuur ons een mail. 

Breien voor beginners: steken opzetten.

Breien voor beginners: een rechte steek maken

Vul hier uw zoekopdracht in