Welke workshops kun je verwachten?

Bij Kunst en Technologie gaat het niet alleen over luisteren en kijken, maar ook over gewoon doen. Dat betekent aan de slag met draadjes, gereedschap, lampjes, snoeren….maar ook met karton, stoffen en papier.

Van het maken van bewegende robotjes van papier, tot aan windmolens en breien met technologie. Lindenberg kunst en technologie organiseert workshops waar je leert begrijpen door te maken.

Bouw je eigen robot- een workshop met robotonderzoeker Edwin Dertien

Robotonderzoeker Edwin Dertien daagde de deelnemers uit om tijdens de workshop een robotje te bouwen en deze met speciale animatronica in beweging te zetten. Met behulp van animatronics en afvalkarton bouwden zij een lopende robot die zo snel mogelijk (of zo elegant of creatief mogelijk) van de ene kant van de tafel naar de andere kon wandelen. Ze gebruikten wat ze wisten uit de natuur, zochten voorbeelden online of lieten gewoon hun creativiteit de vrije loop! Iedere robot werd vastgelegd op film – vervolgens mochten de creaties na afloop van de workshop mee naar huis (maar zonder de motoren en besturing, die werden hergebruikt).

Breien met technologie

Tijdens deze workshop leren deelnemers breien met geleidende resistieve garen en draad. De workshop is twee keer uitverkocht, waarbij jong en oud samen aan het breien zijn. Onze docent Sarina Wagener laat zien hoe je de breitechniek kunt combineren met technologie. Stap voor stap begeleidt ze de deelnemers in het breien van een eenvoudig model dat resulteert in een lichtgevende armband. Naast gewoon garen gebruiken ze ook geleidende draad en resistief garen om een circuit te maken. Ook ervaren breiers zijn van harte welkom.

Een beetje brei-ervaring is handig om zelfstandig aan de slag te kunnen, maar met een uitgebreide handleiding en een deskundige docent is er voldoende ondersteuning om iedereen op weg te helpen.

Hou de website van de Lindenberg in de gaten voor nieuwe workshops!