Workshop breien met technologie voor alle leeftijden

In deze workshop leer je breien met geleide resistief garen en geleide draad. Niet zo thuis in de technologie? Geen probleem. In deze workshop leer je de techniek van het breien te combineren met technologie. Onder begeleiding leer je stapsgewijs breien en maak je een lichtgevende armband met een eenvoudig model. Naast gewoon garen gebruik je ook geleide draad en resistief garen, waarmee uiteindelijk een circuit wordt gemaakt. Ook wanneer je al wel kunt breien ben je van harte welkom.

Dat je een klein beetje kan breien is handig om zelfstandig aan de slag te kunnen, maar we hebben een uitgebreide handleiding en een bekwaam docent die je kan helpen met het opzetten.

 

De afbeelding is gemaakt door Michelle Vossen.

breien-met-technologie_afbeelding-michelle-vossen

Waarom een workshop over breien met technologie?

Naaien, breien en borduren worden van oudsher beschouwd als activiteiten die tot het domein van de vrouw behoren en te maken hebben met huiselijkheid en echtelijke plichten. Juist om deze reden is handwerk in de loop der tijd ook een symbool geworden van verzet, rebellie en activisme. In het begin van de 20e eeuw gebruikte de beweging voor vrouwenkiesrecht het handwerk als een middel tot bevrijding. Activisten vervaardigden honderden geborduurde spandoeken om hun stemrecht tijdens demonstraties te verkondigen. Handwerk wordt gebruikt om stereotypen in twijfel te trekken.

Over de workshopbegeleider

Sarina Wagener heeft een passie voor textiel en het mixen van materialen. Zij volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool de Horst in Driebergen. Sinds 3 jaar studeert zij bij de Kunstacademie in Arnhem voor Docent Beeldende Kunst en Vorming. Zij geeft lessen beeldende vorming in het basis- en voortgezet onderwijs.

donderdag 15 december 2022 | 19.00-21.00 uur | Studio Oddstream | tickets a €29,-  zijn beschikbaar via de Lindenberg. Klik hier.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis.

Vul hier uw zoekopdracht in