Performance met Siri en Alexa – te zien via Twitch livestream!

We gebruiken op steeds grotere schaal virtuele assistenten als Apple’s Siri, die voortaan standaard in onze laptops en telefoons zitten, en slimme speakers als Google Home. Ze wijzen de weg naar de pizzeria, plaatsen taken op onze to-do-lijstjes of zetten de thermostaat wat hoger. Waar zouden Siri en Amazon’s Alexa het over hebben als ze met elkaar in gesprek gaan?

Wesley Goatley

// Livestream gemist? Kijk de performance in z’n geheel (inclusief nagesprek) terug op ons YouTubekanaal  //

Zaterdag 21 maart kon CHTHONIA van Wesley Goatley niet plaatsvinden door de Coronacrisis, maar gelukkig kunnen we de performancelezing met Siri en Alexa alsnog presenteren als livestream op ons Twitch-kanaal. Stem vrijdag 27 maart 2020 om 20:30 uur af op twitch.tv/0ddstream.  

In de performancelezing CHTHONIA van Wesley Goatley hebben Siri en Alexa het niet over de locatie van de dichtstbijzijnde pizzeria, maar over veel duisterdere zaken. Terwijl ze hun verborgen geschiedenis beschrijven, laten de virtuele assistenten wat meer los over hun takenpakket en over de twijfelachtige ideologieën van hun makers.

Het gesprek wordt begeleid door een audiovisuele performance van Wesley Goatley, die de artificiële en spookachtige stemmen van Siri en Alexa als basis gebruikt, en visuals van Sougwen. In haar werk staat de relatie tussen mens en computer centraal.

De performance wordt gevolgd door een nagesprek met filosoof Lisa Doeland. De voertaal is Engels.

Wesley Goatley (UK) is kunstenaar en onderzoeker op het gebied van digitale media. Zijn kunstpraktijk richt zich op de geschiedenis, politiek en esthetiek van data, machine learning en netwerktechnologieën.

Lisa Doeland is filosoof en programmamaker bij Radboud Reflects. Als buitenpromovendus richt ze zich op de ontologie van afval.

Datum livestream: vrijdag 27 maart 2020
Tijdstip: 20.30 uur
Waar: via deze link op Twitch
Livestream terugkijken: via deze link op YouTube

Vul hier uw zoekopdracht in