Verbeelding van de Waal // uitgesteld

De expositie Verbeelding van de Waal is uitgesteld tot nader order i.v.m. de maatregelen rondom Corona.

Vanaf zaterdag 14 maart is de nieuwe tentoonstelling Verbeelding van de Waal te zien in De Bastei. In deze sfeervolle, interactieve expositie ontdek je de mooiste verhalen uit het rivierengebied. Oddstream was betrokken bij de totstandkoming van deze expositie.

87002122_1741708589300046_8097854579669991424_o

Interactieve expositie bij De Bastei

Hollandse rivieren gaan meestal ’traag door oneindig laagland’, maar soms zijn ze verraderlijk en ontembaar. Enerzijds een aanhoudende dreiging voor onze veiligheid, anderzijds een onuitputtelijke bron van inspiratie. Rivieren hebben Nederland gevormd en bieden adembenemende vergezichten en natuur. Ze zijn essentieel voor de handel en verbinden dorpen en steden. Ook in het Waalgebied leven daarom al meer dan 10.000 jaar mensen aan de rivieroevers.

Vanwege dit eeuwenlange samenleven met de rivier vormt het Waalgebied een schatkist aan verhalen. In deze expositie van De Bastei, aan de Waalkade in Nijmegen, komen de spannende verhalen van het rivierengebied tot leven in eigentijdse en interactieve presentaties.

Beleef de veelzijdige geschiedenis van dit rivierengebied! Ontdek de historie van vergeten veldslagen en offerplaatsen. Ervaar welke spannende natuurverschijnselen, schipbruggen en verdronken dorpen een rol spelen in het verhaal van de rivier.

In deze interactieve expositie word je ook uitgedaagd om de verhalen zelf vorm te geven: hoe loopt het verhaal van de rivier bij jou af?

De expositie is een vervolg op het samenwerkingsproject van De Bastei, Museum Het Valkhof, Erfgoed Gelderland, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen en Bureau Overland.

Datum: 14 maart t/m 30 augustus 2020
Locatie: De Bastei, Nijmegen
website van De Bastei

Vul hier uw zoekopdracht in