Over Oddstream

Oddstream is een platform voor kunst en technologie, en is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

Oddstream toont kunst die de mogelijkheden en grenzen digitale technologieën opzoekt. Daarmee hoopt Oddstream ontwikkelingen op het gebied van deze technologieën in relatie tot een verscheidenheid aan maatschappelijke onderwerpen te visualiseren en inzichtelijk te maken.

Bovendien kunnen bij Oddstream het publiek en makers hun huidige én toekomstige positie ten opzichte van digitale technologieën bepalen en zelf actief een bijdrage leveren aan de creatieve aspecten ervan. Het programma bestaat onder andere uit exposities, meet-ups, artist-in-residences, lezingen en workshops.

De educatieve tak van Oddstream stimuleert en faciliteert de mogelijkheden om zelf creatief aan de slag te gaan met technologie. Deze richt zich zowel op lessen in het primair en voortgezet onderwijs en op het MBO als op buitenschoolse activiteiten. In een multidisciplinair programma voor verschillende niveaus worden nieuwe technologieën op onconventionele wijzes ingezet. Hier is veel aandacht voor raakvlakken in de maatschappij.

De Lindenberg is de thuishaven van Oddstream, maar we zoeken het publiek ook buiten haar muren; in de vorm van (een bijdrage aan) een festival of expositie of in opdracht van andere organisaties.

Ontstaan van Oddstream

Oddstream is in 2007 begonnen als een jongerenuitwisseling in multimediaprojecten. In 2011 werd het eerste Oddstream Festival georganiseerd. Sindsdien hebben er exposities plaatsgevonden bij de Lindenberg (Nijmegen), het Honigcomplex (Nijmegen) en de Eusebiuskerk (Arnhem). Begin 2018 opende Studio Oddstream aan het binnenplein van de Lindenberg.

Studio Oddstream

Studio Oddstream bevindt zich aan de linkerkant van het binnenplein van de Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

De foto’s zijn gemaakt door Henk Beenen van Nijmegen Cultuurstad.
Klik hier voor meer informatie over Studio Oddstream.

Medewerkers

Oddstream werkt met een vast team, aangevuld met diverse freelancers en vrijwilligers. Het vaste team bestaat uit:

 • Lieke Wouters
  Lieke Wouters Artistiek leider, curator, fondsenwerving
 • Anne Hermsen
  Anne Hermsen Curator
 • Lotte Wijfje
  Lotte Wijfje Communicatie
 • Ruben Maurits
  Ruben Maurits Educatie
 • Sabine Winters
  Sabine Winters Curator, programmamaker
 • Laura Bertram
  Laura Bertram Educatiemedewerker

Onze missie

Oddstream is een innovatief platform op het snijvlak van kunst en technologie in Oost Nederland. Oddstream produceert, ontwikkelt, draagt kennis over en maakt zichtbaar. Oddstream kijkt verder. De organisatie biedt mogelijkheden voor kunstenaars, makers en het publiek om kritisch natedenken over en creatief omte gaan met technologie.

Oddstream wordt gedreven door een autonome visie op kunst en technologie en neemt daarbij een techno-realistisch standpunt in. De organisatie initieert en faciliteert de dialoog en het experiment, zodat belanghebbenden een eigen visie over de relatie tussen kunst, technologie en de maatschappij kunnen formuleren.

Dit is Oddstream

Vul hier uw zoekopdracht in