Odd Café

Tijdens de Odd Cafés gaat Oddstream het gesprek aan over een actueel thema binnen de kunst en technologie. Donderdag 17 januari is het eerste Odd Café van 2019, met als thema ‘program or be programmed’.

Program or be programmed

Digitale technologieën
In deze meet up speculeren we over een toekomst waarin digitale technologieën onze keuzes en handelingen beïnvloeden – nog meer dan nu al het geval is. In hoeverre moeten we het heft in eigen handen nemen en ‘leren denken als een computer’? Kunnen we dan invloed uitoefenen op de technologische ontwikkelingen? En hoe erg is het eigenlijk sowieso als technologie taken van ons over gaat nemen?

Sander Veenhof
Sander Veenhof is te gast. Als augmented reality kunstenaar werkt hij aan projecten waarin de fysieke en virtuele ruimte elkaar aanvullen en een interactie aangaan met lokaal aanwezige personen én data. In 2018 ontwikkelde hij samen met theatermaker Joris van Midde IfthisthenI, een website én performance waarin je letterlijk meemaakt hoe algoritmes jouw gaan en staan bepalen, én hoe jij er invloed op kunt uitoefenen en de regie kunt overnemen. Als bezoeker kan je deelnemen aan de performance de 17e.

Gesprek
We gaan in gesprek over mogelijke toekomstscenario’s, computational thinking en wat de rol van kunstenaars en vormgevers hierin kan zijn.

Odd Café Program or be Programmed | do 17 jan 2019 | aanvang: 20.00 uur | locatie: Studio Oddstream (Ridderstraat 23, Nijmegen; aan het binnenplein van de Lindenberg) | Gratis toegang

Vul hier uw zoekopdracht in