Let’s play

Op zaterdag 21 november zie je de voorstelling Let’s Play van Booi Kluiving in de Lindenberg: een voorstelling over gamen met een interactieve installatie op de theatervloer.

lets-play-booi-kluiving-scenefotografie-wieke-van-rosmalen-2

Let’s play a game.

Op zoek naar betekenis in het leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit.

Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen? Wat zegt deze game eigenlijk over hem, over zíjn zoektocht in het leven? En is er nog een weg terug? Het jonge, interdisciplinaire team brengt met deze voorstelling de gamewereld in het theater.

Een voorstelling voor gamers, streamers en iedereen die van spelen houdt, maar ook voor niet-gamende theaterliefhebbers die zich in nieuwe werelden willen begeven.

concept, tekst en spel: Booi Kluiving | virtueel spel: Maurice Vonk | scenografie: Kars van den Heuvel | digitaal concept: Abel Enklaar | eindregie: Thijs de Wit | tekstbegeleiding: Rik van den Bos | soundscape: Wieke van Rosmalen | techniek: Rob Daanen | productie: De Nieuwe Oost | met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen, Het Huis Utrecht

Mede mogelijk gemaakt door: Heij Konijn Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar tot 99 jaar. De voorstelling bevat geen heftige scènes, en is dus ook geschikt voor jongere bezoekers die interesse hebben in het onderwerp.

Wanneer: zaterdag 21 november 2020
Tijdstip: 20.00 uur
Waar: Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen)
Kosten: €7,50

Kaarten zijn te koop via de website van de Lindenberg.

Vul hier uw zoekopdracht in