Inspiratiesessie Creatieve Code MU 

Play like an artist! Dat is het motto van de afdeling educatie van MU, een huis voor hybride kunst in Eindhoven dat met een netwerk aan creatieve makers onderzoekt wat kunst is en wat kunst kan zijnOp 8 oktober organiseert Oddstream een inspiratiesessie in Nijmegen waarin de leerlijn Creatieve Code van MU wordt gepresenteerd: een leerlijn over kunst en programmeren en die twee gecombineerd. Deze sessie is bedoeld voor docenten bovenbouw PO en onderbouw VO en docenten beeldende kunst met een interesse voor digitale kunst. 

Inspiratiesessie voor docenten

Over de leerlijn De Creatieve Code
De Creatieve Code combineert de kunsten met de wereld van code. Programmeren is namelijk een tool en geen doel: je moet je niet laten besturen als een computer, je moet de computer zelf besturen! Binnen de Creatieve Code worden leerlingen gestimuleerd om kritisch te kijken naar technologie en leren ze hoe ze daar zelf mee aan de slag kunnen gaan. Veel van de kunstenaars waar MU mee samenwerkt programmeren of werken met code en dus maakt de Creatieve Code veel gebruik van hun kunstwerken en werkwijzen. Tijdens de inspiratiesessie op donderdag 8 oktober wordt een voorbeeld van een les gegeven die je als docent zelf ook kunt uitvoeren. 

Workshop Computer Por[traits]
Na de voorbeeldles gaan we ter inspiratie aan de slag met de workshop Computer Por[traits]. Op internet laten we allerlei informatie over onszelf achter: data. Kunnen we met de data van een ander een beeld vormen van die persoon? Hoe ziet dat er als portret uit? Onder begeleiding van een kunstenaar ga je zelf aan de slag met het maken van Computer POR[TRAITS]. In dit tweede deel van de inspiratiesessie ontdek je zo dat computers op een hele andere manier gezichten herkennen dan mensen. En hoe je die computers voor de gek kunt houden! 

De inspiratiesessie is gratis bij te wonen. Meld je wel even aan (uiterlijk maandag 5 oktober) via info@oddstream.nl 

Bij de Lindenberg worden de Coronavoorschriften vanuit de overheid opgevolgd. Ook tijdens deze inspiratiesessie van Oddstream houden wij ons aan deze voorschriftenLees er meer over op de website van de Lindenberg. 

Donderdag 8 oktober | 16.00-18.00 uur | Entree gratis | Studio Oddstream
uiterlijk maandag 5 oktober aanmelden via info@oddstream.nl

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

Vul hier uw zoekopdracht in