Inscience

6 t/m 10 november vindt het Internationale Science Film Festival (InScience) plaats in Nijmegen: een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven.

Op vrijdag 8 november organiseert Oddstream tijdens InScience de performance Geodesia van Wesley Goatley. Daarnaast is van vrijdag 8 t/m zondag 10 november de expositie Mapping the Experience te zien in het Lindenberg Expo Podium.

mapping-the-experience-mooi-2

Mapping the Experience

Een witte man die steeds weer opduikt, vallen in oneindig zwart, of een wolf die elk moment kan aanvallen. Dit is wat kinderen met absence epilepsie ervaren tijdens een aanval. Soms wel honderd keer per dag. In de expositie Mapping the Experience zijn al deze binnenwerelden te zien.

De tentoonstelling is onderdeel van het grote transmedia project IF YOU ARE NOT THERE, WHERE ARE YOU? Initiator Maartje Nevejan stelt zich deze vraag in haar zoektocht om een taal te vinden voor kinderen met absence epilepsie. In haar onderzoek koppelde Nevejan tien kinderen aan kunstenaars om zo hun absence ervaring te verbeelden. Deze tien co-creaties, de VR-installatie In My Absence, een boekpublicatie en een researchfilm zijn tijdens de tentoonstelling te zien.

Bij dit project hoort ook de documentaire Ik ben er even niet die tijdens InScience te zien is op vrijdag 8 november om 19.00 uur en zaterdag 9 november om 13.15 uur in Lux. Na beide vertoningen zal de filmmaker met het publiek de expositie in de Lindenberg bezoeken voor een nagesprek. De expositie op de Lindenberg is ook gratis te bezoeken tijdens onderstaande openingstijden.

Openingstijden expositie

  • vrijdag 8 november: 13:00  –  22:00 uur
  • zaterdag 9 november: 13:00  –  19:00 uur
  • zondag 10 november: 13:00  –  19:00 uur

Vertoning documentaire

  • Vrijdag 8 november om 19:00 uur (Q&A is rond 21:00-21:25 uur in de Lindenberg)
  • Zaterdag 9 november om 13:15 uur (Q&A is rond 15:15-15:35 uur in de Lindenberg).

Voor meer informatie: https://www.insciencefestival.nl/nl/

Vul hier uw zoekopdracht in