Meme Me

Laten we eens kijken wat er gebeurt wanneer we online gebruiken toepassen in het offline leven. Iemand volgen en je duim op te steken wanneer degene iets doet wat je leuk vindt. Een mening van iemand anders herhalen tegen alle mensen in je omgeving omdat je het er mee oneens bent. Memes maken met schaar en papier en door de stad verspreiden. Tinder wordt Finder, waarbij je de liefde van je leven herkent aan de kleur van een speldje. Tijdens Meme Me worden twee analoge versies van het online leven besproken en uitgetest door curator en onderzoeker Nadine Roestenburg en theatermaker Booi Kluiving.

mememefinder_final

Finder & Analoge Meme Maker

Finder
Kijken is het nieuwe swipen: Finder is de analoge variant van én een offline alternatief op Tinder. Met een groene pin met loepje op je jas gespeld vertel je de wereld dat je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Curator en onderzoeker Nadine Roestenburg, een van de bedenkers van Finder, geeft aan de hand van kunstwerken een lezing over waarom apps niet werken om de liefde te vinden.

www.finderdate.nl

Analoge Meme Maker 
De Analoge Meme Maker© is een installatie van theatermaker Booi Kluiving waarmee iedereen – jong of oud, begaan met meme-cultuur of nog een totale newbie – live analoge memes kan maken. Elk aspect binnen het creëren van memes heeft een eigen handeling gekregen. Voor het uitzoeken van meme-templates wordt er door fysieke mappen gebladerd. Deze templates hebben hun eigen barcode die met de barcodescanner worden gescand waarna ze worden uitgeprint. Teksten stuur je via je mobiel naar de bonnenprinter en kan je op de templates plakken. Als alle memes af zijn kan iedereen naar elkaars werk kijken en daar een gesprek over voeren.

www.booikluiving.nl

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van de Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

Donderdag 12 mei 2022 | 19.30-21.30 uur | Studio Oddstream (in de Lindenberg) | tickets €5 via de website van de Lindenberg

Vul hier uw zoekopdracht in