Odd Café: Kunst als oplossing?

Donderdag 17 mei organiseert Oddstream een nieuw Odd Café in Studio Oddstream. Het thema van deze meetup is Kunst als oplossing: hoe kunstenaars en vormgevers omgaan met technologie en duurzaamheid.

Maatschappij, technologie en duurzaamheid

Kunstenaars en vormgevers kunnen problemen op het gebied van de maatschappij, technologie en duurzaamheid blootleggen of van een nieuw perspectief voorzien. Zij voelen een maatschappelijke betrokkenheid en willen het publiek na laten denken over vaak urgente onderwerpen.

Sommige van deze makers dragen ook oplossingen aan voor deze maatschappelijke problemen. In hoeverre ligt de verantwoordelijkheid bij hen om hier zorg voor te dragen en wat is de artistieke en maatschappelijke waarde van deze oplossingen?

Tijdens deze editie van Odd Café bespreken we dit onderwerp aan de hand van presentaties en voorbeelden in infomele setting. Het Odd Café vindt plaats in Studio Oddstream, aan het binnenplein van de Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen).

Tijdens het Odd Café is een preview te zien van onze artists-in-residence, Parrr Geng en Roos Meerman, die tegen die tijd al anderhalve week bezig zijn met een nieuw werk dat onder meer over urban biodiversity en collectiviteit gaat.

Het werk op de foto is HARVEST van Julian Oliver, een werk dat door middel van windenergie cryptovaluta delft en de inkomsten hiervan gebruikt voor klimaatonderzoek.

Odd Café // donderdag 17 mei // 20.00 uur // Studio Oddstream // gratis entree

Vul hier uw zoekopdracht in